Apocalyptica vetäytyi vuodeksi tauolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen Apocalyptica on kiertänyt tänäkin vuonna aktiivisesti festivaaleja ja konserttisaleja. Nyt yhtye on päättänyt tuoreimman maaimankiertueensa Kiinan Pekingiin. Samalla yhtye vahvisti jäävänsä vuoden pituiselle tauolle.

– Tavoitteena on, että ei tehtäisi mitään, Paavo Lötjönen kommentoi taukoa MTV3:n uutisille.

– Tauon yksi tarkoitus on se, että saadaan uudistuttua, Eicca Toppinen lisäsi.

Taannoin Apocalyptican Meksikon kiertue käynnistyi ikävissä merkeissä, kun American Airlines hukkasi lennolla yhtyeen tekniset välineet ja kaiken lisäksi myös arvokkaat soittimet. Yhtye onnistui esiintymään lainasoittimilla, mutta omat ovat edelleen kateissa.

Apocalyptican maailmanlaajuinen ura alkoi vuonna 1996 debyyttialbumin Plays Metallica by Four Cellos julkaisulla. Yhtye on sen jälkeen kehittänyt ainutlaatuista tyyliään omalla materiaalillaan ja niittänyt menestystä Suomen lisäksi myös kansainvälisesti. Erityisen suosittu Apocalyptica on ollut Etelä-Amerikassa.