Tässäkö iPhone 5:n mullistava uusi ominaisuus?

Digi · Stara.fi

Maailman suurimman teknologiayhtiö Applen odotetaan julkistavan huomenna keskiviikkona uuden versionsa huippusuositusta iPhone-puhelimesta. Laitteen vitosversiosta on tihkunut julkisuuteen jonkin verran tietoja ja kuvia, mutta mullistavista uutuuksista ei ole saatu tietoja.

Edellisen iPhone 4S -laitteen julkistus oli lievä pettymys markkinoille, joten nyt Applelta odotetaan jotain todella uutta kännykkärintamalla. Eräs uusista ominaisuuksista voi liittyä Applen hankintaan yritysrintamalla. Teknojätti on nimittäin parhaillaan ostamassa sormenjälkitunnistukseen keskittyvää AuthenTec-yritystä 365 miljoonalla dollarilla. Kaupan on määrä toteutua 4. lokakuuta, The Guardian uutisoi.

Tuoreen hankinnan johdosta eräs vaihtoehto uuden puhelimen mullistavaksi ominaisuudeksi olisi sormenjälkitunnistin. Aiemmin vastaavia on nähty lähinnä tietokoneissa ja jo vuosia sitten joissain PDA-laitteissa. Huomenna julkistettavan laitteen ominaisuuksista ei ole julkisuudessa mitään varmaa tietoa, joten kaikki perustuvat vain huhuihin ja oletuksiin. Turva-alan yrityksen ostaminen voi kuitenkin tarkoittaa, että sormenjälkitunnistus tulee puhelimiin vasta myöhemminkin.