Tieto kotibileistä levisi Facebookissa – yksi menehtyi kaaoksessa

Ohhoh! · Stara.fi

Maailmalta on kantautunut usein tietoja tapauksista, joissa nuoret ovat järjestäneet rajatulle ryhmälle tarkoitettuja kotibileitä, jotka ovat kuitenkin päättyneet kaaokseen tiedon levittyä netissä sadoilla ja jopa tuhansille muille. Tuorein surullinen tapaus tulee Britanniasta.

Tieto Essexin Colchesterissä järjestetyistä kotibileistä lähti leviämään Facebookissa ja Twitterissä, minkä johdosta paikalle saapui arviolta noin 200 nuorta juhlijaa. Heidän joukossaan oli runsaasti ei-toivottua väkeä, ja kaaos päättyi lopulta tragediaan, kun 17-vuotias nuori mies puukotettiin hengiltä hänen yritettyään puolustaa ystäväänsä.

Tapauksesta uutisoineen ITV-televisiokanavan Daybreak-ohjelman mukaan sosiaalisessa sosiaalisessa mediassa levisi illan aikana viestejä, kuten ”Valtavat kotibileet Stanwayllä, kaikki saavat tulla!”. Puukotuksesta on pidätetty neljä teini-ikäistä nuorta miestä.

Tapaus on tuorein esimerkki siitä kuinka tärkeää on pitää tieto yksityiseksi tarkoitetuista kotibileistä rajatun piirin sisällä varsinkin silloin, kun paikalla ei ole vanhempia ihmisiä pitämässä huolta järjestyksestä. Facebookin edustaja kehotti Daily Mail -lehdessä käyttäjiä pitämään huolen siitä, että yksityisyysasetukset ovat kunnossa.