Tiesitkö, että vodkaa voi käyttää näinkin – uskallatko kokeilla?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vodka on kirkas ja väritön vahva viina, joka soveltuu hyvin esimerkiksi erilaisiin juomasekoituksiin tai sellaisenaan nautittavaksi illanistujaisissa. Harvemmin kuitenkaan tulee ajatelleeksi, että vodkalla on humalahakuisen juomisen lisäksi myös muita niksipirkka-henkisiä käyttötapoja.

Stylelist-nettijulkaisu on nyt listannut viisi vähemmän tunnettua vodkan käyttötapaa erityisesti itänaapurissamme suositulle kirkkaalle viinalle. Vodka toimii mainosti esimerkiksi liimanpoistajana ja kromipintojen putsaajana. Viina myös puthdistaa hyvin esimerkiksi kylpyhuoneen kaakeleita ja se jopa ennaltaehkäisee homeen muodostumista niille.

Pari tippaa vodkaa ruusujen ja muiden kukkien kasteluveteen auttaa kasveja pysymään kauniina pidempään tappamalla vedessä eläviä bakteereja. Ehkä erikoisin käyttötapa listalla on kuitenkin se, että vodka toimii myös ilmanraikastajana. Täyttämällä suihkepullon puoliksi vedellä ja puoliksi vodkalla saa aikaan hajutonta ilmanraikastajaa, jonka ei ainakaan pitäisi haista viinalle.