Arvostelu: Magic Mike

Elokuvat · Elina Sipiläinen

Magic Mike -elokuvassa nähdään miesstripparien ryhmässä esiintyvä Mike, joka värvää tanssijaksi myös nuoren Adamin (Alex Pettyfer). Adam pääsee pian sisään strippaamisen kiehtovaan maailmaan. Mike (Channing Tatum) työskentelee päivisin raksalla ja haaveilee yrittäjyydestä. Vapaa-ajallaan mies nikkaroi uniikkeja huonekaluja, josta toivoisi itselleen elannon tuovaa bisnestä.

Firman perustaminen vaatii kuitenkin paljon rahaa, joten Mike raataa unelmansa eteen strippaamalla iltaisin yökerhossa. Adam saa lempinimen Kid ja oppii nopeasti helpon rahan ansaitsemisen. Magic Mike -nimellä vaatteitaan riisuva Mike alkaa puolestaan kaivata elämäänsä muutakin kuin yökerhon kirkuvia naisia.

Magic Mike on todellista silmänruokaa kaikille vähäpukeisista miehistä pitäville. Valkokankaalla nähdään lukuisia hyvin toteutettuja strippauskohtauksia ja roppakaupalla paljasta pintaa. Elokuvan juoni näyttää tosin hukkuneen öljyttyjen vatsalihaksien alle. Heppoisen juonen ympärille kyhätty elokuva ratsastaakin naisten iloksi enimmäkseen mieskuntoa tihkuvien strippauskohtausten varassa.

Tanssijan taustan omaava Channing Tatum esittää uskottavasti kokenutta stripparia. Elokuvan käsikirjoitus pohjautuukin osittain miehen itsensä nuoruuden aikaisiin strippaus-kokemuksiin. Myös strippiklubin omistajaa ja pitkän linjan miestanssijaa esittävä Matthew McConaughey onnistuu ronskissa roolissaan hyvin.

Päähenkilöiden strippiklubin ulkopuolisiin elämiin pureudutaan vain pintapuolisesti, joten kovin syvällisiin tunteisiin ei elokuvassa päästä. Vaikka Magic Mike ei kosketa juonikuvioillaan, on se silti täydellinen leffavalinta leppoisaan naisteniltaan.

Lajityyppi: Komedia, draama


Ohjaaja: Steven Soderbergh


Pääosissa: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Olivia Munn, Cody Horn, Matt Bomer, Riley Keough, Joe Mangianello


Ensi-ilta: 7.9.2012


Kesto: 1h 50 min


Ikäraja: 12

Pisteet 3/5