Amy Winehousen haudattiin viimein

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Soul-tähti Amy Winehousen traagiseen kuolemaan saatiin äskettäin vastauksia, sillä laulajan kuolinsyyksi todettiin alkoholimyrkytys. Tähden veressä oli kuolinhetkellä alkoholia noin neljän promillen verran. Heiveröisen laulajan kuolinvuoteen viereltä löydettiin myös kolme tyhjää vodkapulloa.

Nyt laulajattaren perhe on sanonut tähdelle viimeiset jäähyväisensä. Winehousen läheiset hautasivat railakkaana bilettäjänä muistettavan soul-diivan tuhkat. He paljastivat samalla hautajaistilaisuudessa neitokaisen persoonallisen hautakiven, jossa on mustalla pohjalla pinkkiä kirjoitusta.

Juutalaiseen seremoniaan osallistui 70 surijaa. Hautajaiset pidettiin Edgwaressa, Pohjois-Lontoossa. Poptähden isä Mitch Winehouse piti tilaisuudessa muistopuheen, jossa hän kommentoi 27-vuotiaana kuolleen tyttärensä ”lyhyttä, mutta voimakasta” elämää. Winehouse menehtyi viime vuoden heinäkuussa.

Amy Winehousen Lioness: Hidden Treasures -postuumilta julkaistiin äskettäin kappale. Hän duetoi Like Smoke -kappaleen räppäri Nasin kanssa. Duetto levytettiin toukokuussa vuonna 2008 ja sen on tuottanut Amyn hyvä ystävä Salaam Remi. Uuden albumin tuotoista kolmannes ohjataan Amy Winehouse Foundation -hyväntekeväisyysjärjestölle. Tähden perhe perusti säätiön auttaakseen päihdeongelmista kärsiviä.