Ruotsalaishotelli hämmästyttää – huone meressä 10 metrin syvyydessä

Matkailu · Tim Isokivi

Oletko kyllästynyt tavanomaisiin hotelleihin kaupunkien keskellä tai rantojen tuntumassa? Kaipaatko varmasti ainutkertaista näkymää yöpaikkasi ikkunasta? Ruotsalainen Utter Inn -hotelli tarjoaa tähän mahdollisuuden.

Hotellin ainoa huone sijaitsee nimittäin metrien syvyydessä Mälaren-järvessä Västeråsin kaupungissa. Utter Innin sisäänkäynti tapahtuu pinnan yläpuolella olevasta perinteisen pohjoismaisen näköisestä mökistä, joka toimii myös huoneen keittiönä.

Mökistä kiivetään pinnan alle tikapuita pitkin, ja alhaalla odottaa nukkumatila, jonka jokaisesta seinästä avautuvat ikkunanäkymät järven pohjaan. Vieraat voivat myös rentoutua mökin laiturilla tai soutaa läheisille saarille kumiveneellä.

Erikoinen hotelli avattiin vuonna 2000 ja se on taiteilija Mikael Genburgin käsialaa. Mikaelin mukaan idea tuli hänelle täysin tyhjästä ja hän oli kiinnostunut kokeilemaan, toimisiko vedenalainen hotelli käytännössä.

– En usko että on olemassa samanlaista kokemusta kuin veden alla nukkuminen. Useat ihmiset ovat tulleet hotelliini kokeilemaan pitävätkö he siitä. Monet ovat kertoneet nukkuneensa todella sikeästi huoneen hiljalleen keinuttavan liikkeen vuoksi, Mikael Genburg kertoo Daily Mail -lehdelle.