Clint Eastwood nauraa väitteille: ”Minäkö seniili?”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmankuulu näyttelijä-ohjaaja Clint Eastwood on menestynyt hienosti myös sen jälkeen, kun hän jäi pois aktiiviuraltaan näyttelijänä. Menestykset ovat nimittäin seuranneet häntä myös elokuvaohjaajana.

Eastwood oli hiljattain otsikoissa esiinnyttyään Yhdysvaltain republikaanipuolueen kansallisessa kokouksessa, jossa näyttelijä piti puhuttelun ”näkymättömälle” vastapuoluetta edustavalle presidentti Obamalle. Erikoinen tempaus sai niin kehuja kuin moitteitakin, ja jotkut jopa kyseenalaistivat 82-vuotiaan näyttelijän henkisen terveydentilan.

Eastwood kommentoi tapauksesta aiheutunutta kohua Ellen DeGeneres Show -ohjelmassa. Tähden mukaan hän keksi idean tyhjälle tuolille puhumisesta viime hetkellä hänen odotellessaan vuoroaan tilaisuuden takahuoneessa.

– Minäkö seniili? Obamaa kannattavat demokraatit luulivat minun tulleen vanhuudenhöperöksi ja Mitt Romneytä kannattavat republikaanit tiesivät minun tulleen, Eastwood naureskeli väitteille Ellenin haastattelussa.

Eastwood on näytellyt uransa aikana lähes 80 elokuvassa. Miehen ura alkoi 1950-luvulla b-luokan elokuvien sivurooleissa. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat muun muassa Kourallinen dollareita, Vain muutaman dollarin tähden, Likainen Harry ja Million Dollar Baby. Mies on ohjannut muun muassa elokuvat Hereafter, Gran Torino ja Hiljaiset sillat.