Teini kirjoitti Facebookiin LOL – tuomittiin heti vankilaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirjainlyhenne ”LOL” on yleisessä käytössä myös suomalaisten internet-käyttäjien keskuudessa. LOL on lyhenne sanoista ”laughing out loud”, eli vapaasti suomennettuna ”nauraa kovaäänisesti”. Yhdysvaltain Kansasin osavaltiossa osuvalle Paula Asherille harmittomaksi luultu lyhenne kävi kohtalokkaaksi hänen kommentoituaan Facebookissa tapausta, jossa hän kolaroi autonsa juovuspäissään.

– Ajelin perseet olalla ja osuin toiseen autoon. LOL, Paula kirjoitti yhteisöpalvelussa.

Törmäyksen aikana toisessa autossa olleiden nuorten vanhemmat sattuivat lukemaan tytön Facebook-kommentin ja kertoivat tästä oikeudessa. Tuomari Mary Jane Phelps piti LOL-termiä halveeraavana kommenttina tapauksen yhteydessä ja käski tyttöä poistamaan Facebook-tilinsä. Paula ei kuitenkaan noudattanut tuomarin käskyä, jolloin neitokainen tuomittiin kahdeksi vuorokaudeksi vankeuteen.

– Jouduin istumaan kaksi päivää vankilassa enkä saa enää käyttää Facebookia. En uskonut että ”LOL” olisi laittanut minut vankilaan, Paula Asher kertoo.

Paula joutuu palaamaan oikeuden eteen vielä 24. syyskuuta vastatakseen loppuihin syytteisiin.