Näyttelijäkomistus kuohuttaa: ”En keksi mitään pahempaa kuin homoisät”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Englantilainen näyttelijä Rupert Everett tunnetaan kymmenistä elokuvarooleistaan. Hän näytteli muun muuassa Kuka sanoo tahdon -elokuvassa Hollywood-tähti Julia Robertsin kanssa. Mies tuli 20 vuotta sitten kaapista, ja kertoi olevansa homoseksuaali.

Nyt 53-vuotias näyttelijä on aiheuttanut kohua, kun hän ilmaisi suorasanaisen mielipiteensä homoseksuaaleista vanhemmista. Rupert Everett kertoi lehtihaastattelussa, ettei hän keksi mitään pahempaa ajatusta kuin se, että homoseksuaalit isät kasvattavat lapsen. Miehen mielestä lapsi tarvitsee äidin ja isän.

– En keksi mitään pahempaa kuin sen, että kaksi homoa kasvattaa lapsen. Jotkut ihmiset eivät ole kanssani samaa mieltä, eikä se haittaa minua. Tämä on minun mielipiteeni, Rupert Everett kertoi Sunday Times -lehdelle.

Avoimesti homoseksuaalina elävä elokuvatähti kertoi, ettei hän omasta mielestään kuulu homoyhteisöön. Everettin mukaan ihmisten ei kannata tehdä jälkikasvua, koska maailmassa on liikaa lapsia. Näyttelijä aiheutti myös vuonna 2009 kohua mielipiteellään sijaissynnytyksestä, joka on Everettin mielestä ”täyttä p*skaa” ja vastenmielistä.

Norfolkissa syntynyt Rupert Everett nousi julkisuuteen vuonna 1981, kun hän esitti Another Country -elokuvassa Julian Mitchellin roolia. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat Kuka sanoo tahdon, An Ideal Husband, The Next Best Thing ja Shrek-animaatioteokset. Rupert Everett nähdään tänä vuonna Parade’s End -televisiosarjassa, joka julkaistaan BBC-kanavalla 24. lokakuuta.