Applen karttasovelluksen kuvakkeessa ”hengenvaarallinen” virhe

Digi · Stara.fi

Teknologiayhtiö Apple toi uuden iPhone 5 -laitteensa myyntiin Suomessa viime yönä kello 00.01. Ainakin Helsingissä järjestettiin illalla näyttävä markkinointitilaisuus, jossa laitteita myös myytiin. Puhelin on kuitenkin otettu vastaan ristiriitaisin tuntein.

Apple koki vakavan takaiskun viime viikolla, kun se julkaisi mobiililaitteidensa uuden iOS6-käyttöjärjestelmän. Sen bugit ovat ärsyttäneet jopa Applen faneja, mutta suurimman huomion on kuitenkin saanut totaalisesti flopannut uusi karttasovellus. Jopa omia pilkkasivustoja saaneesta karttasovelluksesta on nyt paljastunut myös eräs uusi ja poikkeuksellisen nolo moka.

Kartat-ohjelman kuvakkeessa on nimittäin virhe, johon koko karttasekoilun voi ajatella kulminoituvan. Sovelluksen navigointi ohjaa toistuvasti harhaan, ja myös kuvakkeen on päätynyt suorastaan hengenvaarallinen virhe. Siinä reittiopastus neuvoo nimittäin käyttäjän ajamaan sillalta alas tielle 280. Kuvake voisi hyvinkin olla aito kuvakaappaus Applen omasta sovelluksesta.