Arvostelu: Polttarittaret

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Hääteemaiset tyttöleffat ovat edelleen muodissa Hollywoodissa, ja viime vuonna kyseisestä tyylilajista nähtiinkiin hauska esimerkki Morsiusneidot-elokuvan muodossa. Polttarittaret on Leslye Headlandin ohjaama komedia, joka ei valitettavasti herätä yleisössä huvittuneisuutta muutamaa naurahdusta enempää.

Elokuva osoittaa, että suurenkin päivän ovella tyttöjen väliset keskinäiset jännitteet voivat aiheuttaa monenmoista kommellusta. Päähenkilö on ylipainoinen Becky (Rebel Wilson), joka on parhaimpien ystäviensä kauhuksi menossa naimisiin. Koulun suosituimmat tytöt ovat nykyään aikuisia naisia, joiden oma elämä junnaa paikallaan, eivätkä naiset löydä sympatiaa lihavan koulutoverinsa onnelle. Kirsten Dunstin esittämä teräksinen kovis Regan joutuukin elämänsä koetukseen yrittäessään kaasona tukahduttaa katkeruutensa, huolehtia sekavista polttarikavereistaan ja vieläpä järjestää vuosikymmenen kovimmat häät.

Elokuva kuvaa varsin nihkeällä tavalla tilannetta, jossa ilkeän vallattomat morsiusneidot onnistuvat kokaiinipöllyssä miltei pilaamaan herttaisen Beckyn häät polttari-illan aikana. Huumoria revitään irti suihinotoista, morsiamen ulkomuodosta ja muun muassa ex-heiloista, mutta mikään vitsi ei varsinaisesti naurata. Varsinainen antikomedia onnistuu kyllästyttämään katsojan kliseisellä asettelullaan, jossa ero tehdään kauniiden ja rumien ihmisten välillä turhankin selväksi.

Polttarittarissa ei loista varsinaisesti yksikään näyttelijä ylitse muiden, mutta kieltämättä Isla Fisherin esittämä hupakko Katie ja hänen ironinen ystävänsä Gena (Lizzy Caplan) onnistuvat vetämään silloin tällöin hymyn katsojan huulille sutkautuksillaan. Jo Friends with Kids -elokuvassa ihastuttanut nappisilmäinen Adam Scott on myös Genan ex-miehenä naiskatsojaa kuumottava tapaus. Komistuksesta onkin paras ottaa kaikki ilo irti, sillä paremmalle tasolle ei elokuvan mieskomeus kohoa.

Polttarittaret-elokuva ei ole romanttisten hääelokuvien parhaimmistoa. Pehmoista ja sydäntälämmittävää filmausta kaipaavan onkin turha kuluttaa housuntakamustaan kyseisen elokuvan näytöksessä, vaan helpompi vaihtoehto on mennä kotiin videovuokraamon kautta ja napata mukaan jokin hyväksi koetuista klassikoista. Naisyleisölle enimmäkseen suunnattu filmaus saattanee miellyttää kuitenkin katsojakuntaa, joka haluaa rakkausannoksensa vauhdikkaiden käänteiden maustamana.

Lajityyppi: KomediaOhjaaja: Leslye HeadlandPääosissa: Rebel Wilson, Kirsten Dunst, James Marsden, Isla Fisher, Lizzy Caplan, Adam Scott, Andrew Rannells, Hayes MacArthur, Kyle Bornheimer, Ella Rae PeckEnsi-ilta: 21.9.2012Kesto: 1h 50 minIkäraja: 12

Pisteet 1/5