Miehellä on liikaa rahaa – jakanut jo 131 000 euroa tuntemattomille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman rahavarannot eivät tunnetusti ole jakaantuneet aivan tasaisesti, vaan pieni eliittiryhmä ihmisiä omistaa suurimman osan mammonasta. Joskus yltäkylläisyyteen voi myös kyllästyä. Näin kävi eräälle brittimiehelle, joka lahjoitti tuntemattomille ihmisille ison tukun rahaa.

Lehdissä Herra Onnekkaana tunnettu mies lopetti hyväpalkkaisen työnsä, koska hänellä oli omasta mielestään liikaa rahaa. Nyt kyseinen herrasmies käyttää aikaansa etsiskelemällä sopivia hyväntahtoisia ihmisiä, joille kullekin hän voisi antaa 1.000 puntaa, eli 1.300 euroa.

Mysteerimies on antanut rahaa jo 94 ihmiselle yhteensä 100.000 punnan, eli 131.000 euron, edestä. Hän haluaisi ihmisten tekevän jotain hyvää saamallaan rahasummalla. Mies ei kuitenkaan seuraa ihmisiä tietääkseen ovatko nämä kuluttaneet rahat viisaasti.

– Tulen onnelliseksi nähdessäni ihmisten ilon ja jännityksen, mutta kyse ei ole pelkästään siitä. Kun raha sekoittuu ihmisten energiaan, voi tapahtua ihmeitä. Heidän ideansa ja rakkautensa innostavat minua, ja se on joka kerta yhtä mahtavaa, kertoo lahjoittaja BANG Showbiz -sivustolle.

Eräs onnekkaista rahansaajista, Noelia Roncero, sai 20 kappaletta 50 punnan seteleitä, kun Herra Onnekas näki hänen auttavan erästä ihmistä Lontoon keskustassa. Roncero nosti kännykkänsä pudottaneen ihmisen iPhonen maasta ja antoi sen takaisin omistajalleen. Neitokainen koki ensin houkutusta tuhlata rahat itseensä, mutta käytti ne lopulta hyvään tarkoitukseen.