ME-avaruushypyn peruuntumisen syy paljastui – vaaratilanne julkistettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hurjapää Felix Baumgartner yritti aiemmin tällä viikolla tehdä historiaa laskuvarjolla, mutta suunnitelma kariutui syistä, jotka on nyt viimein paljastettu. Hänen oli määrä tehdä ennätys maailman korkeimmasta laskuvarjohypystä.

Felix Baumgartner oli juuri kiivennyt hänen avaruuskapseliinsa ja oli vain minuuttien päässä laukaisusta maailman laidalle, kun voimakas 40 km/h -tuulenpuuska heilutti 230 metriä korkeaa heliumilla täytettyä ilmapalloa. Tämä pakotti Red Bull Stratos tiimin keskeyttämään tiistain yrityksen.

– Kun me olimme täyttäneet ilmapallon ja saimme Felixin kapseliin noin klo 11:42 paikallista aikaa, koimme tuulenpuuskan, joka oli yli 40 km / h ilmapallon huipulla, Red Bull Stratos projektin johtaja Art Thompson totesi.

Felix Baumgartner aikoo sään salliessa toisen mahdollisuuden kirjoittaa historiaa ja rikkoa samalla neljä maailmanennätystä hänen hypätessään maailman laidalta huomenna sunnuntaina tai vaihtoehtoisesti maanantaina 15. lokakuuta.