Uusi satelliitti piirtää taivaalle morsekoodia – näin se näkyy Maahan!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maan ilmakehässä kieltää valtava määrä erilaisia satelliitteja, joista on tosin saatu jo runsaasti riesaakin avaruusromun määrän rajun kasvamisen myötä. Japanilaiset ovat nyt lähettämässä taivaalle uudenlaisen minisatelliitin, joka morsettaa taivaalle.

Kuva: YouTube

Fukuokan yliopistossa kehitetty FITSAT-1 -niminen satelliitti kantaa mukanaan myös voimakkaita led-valoja. Valot kykenevät piirtämään taivaalle morsekoodia, joka on luettavissa Maan pinnalta saakka. Ensimmäinen taivaalle lähetettävän viestin sisältö tulee olemaan ”Hei Japani, tämä on Niwaka”.

Tähän saakka ihmiset ovat voineet jättää viestejään taivaalle muun muassa lentokoneen perässä vedettävillä bannereilla ja jopa lentokoneen savuilla piirrettynä, mutta nyt japanilaiset ovat tuomassa markkinoille täysin uudenlaisen esityskeinon. Jatkossa satelliitti tulee näkymään ympäri maailmaa ja sen liikkeiden aikataulut julkaistaan myös verkossa.