Rehevän naisen biksukuvasta valtava Facebook-hitti

Digi Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Osa ylipainoisista ihmisistä saa kuulla jatkuvaa kritiikkia omasta kehostaan. Monet ottavat kohtelun vastaan mukisematta ja yrittävät sen vuoksi laihduttaa kilojaan. Nyt eräs amerikkalainen neitokainen on kuitenkin ”haistattanut pitkät” kritisoijilleen ja julkaissut itsestään vähäpukeisen kuvan verkossa.

Stella Boonshoftista on viime päivinä tullut kansainvälinen puheenaihe hänestä otetun kuvan johdosta. Kurvikas neito kyllästyi saamaansa kritiikkiin, jota hän oli kuullut lapsuudesta asti vartalonsa vuoksi. Valokuvaaja Brandon Stanton törmäsi naiseen kadulla ja halusi ottaa tästä kuvan.

Otoksessa Stella esiintyy pelkissä biksuissa. Opiskelijaneito julkaisi kuvan blogissaan ja Stanton laittoi sen myöhemmin Facebook-sivulleen. Kuva herätti välittömästi satojentuhansien ihmisten huomion. Julkaisunsa jälkeen jo 455.000 ihmistä on ”tykännyt” kuvasta, ja se on jaettu eteenpäin 20.000 kertaa. Suurin osa ihmisten kommenteista on ollut Stellan mukaan häntä kannustavia.

– Tiedän, mitä yritän tehdä. Haluan auttaa nuoria naisia, jotka kamppailevat kehonkuvansa kanssa. Haluan paljastaa kokorasismin tekopyhyyden. Tämä on tärkeämpää kuin omat tunteeni, kertoo Stella Boonshoft Daily Mail -sivustolle.