Aiotko shoppailumatkalle? Tässä Euroopan kuumimmat shoppailukaupungit

Matkailu · Stara.fi

Shoppailumatka ulkomaille saattaa tulla kalliiksi, vaikka ei varsinaisesti ostaisi mitään. Hotels.com-palvelu on nyt selvittänyt Euroopan kaupungit, joista löytyy sekä hyvät ostosmahdollisuudet että edulliset hotellit. Näin matkakassasta voi varata tuhdimman siivun ostoksia varten.

Edullisia shoppailukaupunkeja kartoittaessa kannattaa unohtaa ne tutuimmat, kuten Lontoo ja Pariisi. Näissä kaupungeissa on toki erinomaiset ostosmahdollisuudet, mutta majoittumisen ja elämisen kustannukset saattavat nousta korkeiksi. Euroopasta löytyy useita erinomaisia shoppailukohteita, joissa yleinen hintataso on edullinen, ostosmahdollisuudet täyttävät vaativatkin tarpeet ja hotellissa majoittuminen ei syö koko matkabudjettia. Tässä kuumat vinkit.

Bratislava, Slovakia

Euroopan keskellä sijaitseva Slovakian pääkaupunki Bratislava tarjoaa matkailijalle edullisen majoituksen, halpaa ruokaa sekä monenlaisia kauppoja ja putiikkeja. Ja jos Bratislavan kaupat tuntuvat loppuvan kesken, voi kaupungista helposti tehdä päiväretken Itävallan puolelle Wieniin. Hotels.comin viimeisimmän Hotel Price Indexin (HPI) mukaan Bratislavan hotellihinnat ovat laskeneet jopa 21 prosenttia vuoden 2011 alkupuoliskoon verrattuna. Hotellihuone maksoi alkuvuonna 2012 keskimäärin 68 euroa yöltä.

Budapest, Unkari

Budapest tarjoaa, kylpylöitä, kulttuuria, historiaa, edullisia hintoja ja tietysti monia kauppoja, pieniä putiikkeja ja suuria ostoskeskuksia. Hotel Price Index paljastaa, että Budapestissa majoittuminen on edullista myös tähtihaitarin yläpäässä: viiden tähden hotellista joutuu maksamaan ainoastaan keskimäärin 111 euroa yöltä. Keskimäärin hotellihuone Budapestissa maksoi alkuvuonna vain 67 euroa yöltä, vaikka hinnat nousivat noin kolme prosenttia vuoden 2011 alkupuoliskoon nähden.

Lissabon, Portugali

Portugalin pääkaupunki Lissabon on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ostospaikka. Eteläeurooppalaisen lauhkea ilmasto suosii myös shoppailijaa. Hotellien suhteen Lissabon on edullinen, sillä huone maksaa keskimäärin vain 77 euroa yöltä. Lissabonissakin voi harkita korkeamman tason majoitusta, sillä muutaman kympin lisäpanostuksella saa jo luksusta. Viiden tähden hotellihuone maksaa Hotel Price Indexin mukaan keskimäärin 129 euroa yöltä.

Barcelona, Espanja

Trendikäs Barcelona on vierailun arvoinen paikka. Tämän vuoden alkupuoliskolla se olikin Hotels.comin Hotel Price Indexin mukaan seitsemänneksi suosituin ulkomainen kohde suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Myös ostosten kannalta kaupunki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet sekä valikoiman että hintatason suhteen. Katalonian pääkaupunki Välimeren rannalla tarjoaa ostosmahdollisuuksien lisäksi nähtävyyksiä, edullisia majoitusratkaisuja, hyvää ruokaa ja miellyttävän ilmaston. Barcelonassa hotellihuone maksoi alkuvuonna keskimäärin 105 euroa yöltä.