Stara Barcelona

Matkailu Viihdeuutiset

Barcelonan parhaat baarit listattiin – kokemuksia jokaiseen makuun

Koillis-Espanjassa sijaitseva Katalonian pääkaupunki Barcelona huokuu historiaa ja kulttuuria. Espanjan toiseksi suurin kaupunki on nostettu usein kiinnostavimpien ja suosituimpien matkakohteiden listalle. Esittelemme seuraavassa Barcelonan parhaat baarit.

Suomalaiset ovat mestareita keksimään syyn alkoholin nauttimiselle. Matkoilla ei kuitenkaan kannata jumahtaa ensimmäisenä vastaan tulevaan kuppilaan, sillä asiantunteva palvelu, hintataso ja valikoima ovat useille anniskeluravintoloille kunnia-asioita. Barcelonassa riittää vaihtoehtoja, ja esittelemme nyt Thrillist-sivuston laatiman listan parhaista baareista ja ravintoloista.

Treffipaikka: Dry Martin, Carrer Aribau 162-166

Hengailumesta: Creps al Born, Passeig del Born 12

Krapulabrunssi: Casa Mariol, Carrer del Rosselló 442

Tapasbaari: Quimet & Quimet, Carrer del Poeta Cabanyes 25

Drinkkibaari: Negroni, Carrer de Joaquin Costa 46

Viinibaari: Monvínic, Carrer de la Diputació 249

Olutravintola: Fàbrica Moritz Barcelona, Ronda Sant Antoni 41

Näköalabaari: Mirablau, Plaza Doctor Andreu

Musabaari: Luz de Gas, Carrer de Muntaner 246

Kapakka: Madame Jasmine, Rambla del Raval 22

Salabaari: Bar Mut, Carrer Pau Claris 192

Keikkapaikka: Razzmatazz, C/ Pamplona 88, 1er piso

Preciosas fotos que nos envían 󾌵 Gracias Maruška ❤️

Posted by Mirablau on Friday, October 16, 2015

Matkailu

Näihin suurkaupunkeihin suomalaiset suuntaavat syyslomalla

Etelä-Suomen kouluissa vietetään syyslomaa ensi viikolla, ja Pohjois-Suomen kouluissa sitä seuraavalla viikolla. Hotellihaku Trivago selvitti suomalaisten suosikkikohteet koulujen syyslomille. Listan ykköseksi nousi selkeästi Lontoo noin 15 prosentin osuudellaan kaikista hauista.

Mitalisijoille ylsivät kaksi muuta Eurooppalaista suurkaupunkia, Barcelona ja Berliini, jotka ovat myös hintatietoisen matkaajan unelmakohteet tässä kuussa. Molemmissa kaupungeissa hotellihuoneiden hinnat laskevat nimittäin lähes 15 prosenttia syyskuusta. Hintatiedot käyvät ilmi Trivagon hotellihintaindeksistä, jonka hotellihintojen vertailusivusto julkaisee kuukausittain.

Suomalaiset suosivat syyslomamatkoillaan Euroopan kaupunkikohteita. 15 parhaan joukkoon mahtuvat niin pohjoismaiset kestosuosikit Kööpenhamina ja Tukholma kuin Etelä-Euroopan helmet Rooma ja Nizzakin. Nizza onkin kannattava matkakohde lokakuussa hotellihuoneiden hintojen pudotessa neljänneksen viime kuusta. Myös listan hopea- ja pronssisijoille sijoittuneissa Barcelonassa ja Berliinissä huonehinnat laskevat syyskuusta.

Matkailu Viihdeuutiset

Turisti voi joutua putkaan, jos ei tunne näitä erikoisia lakeja

Turistit saattavat joskus matkoillaan käyttäytyä tahattomasti maan lakeja vastaan ja pahimmassa tapauksessa lomailija viedään poliisin kuulusteltavaksi. Harva esimerkiksi tietää, että Venetsiassa voi joutua pidätetyksi pelkästään pulujen syöttämisestä.

Daily Mail listasi syitä, minkä takia esimerkiksi brittituristeja on passitettu putkaan lomamatkoillaan. Britannian ulkoministeriö varoittaa kaikkia Barcelonaan matkustavia siitä, että kaupungissa ei saa esiintyä bikineissä muualla kuin rannalla. Myös miesten on pidettävä paita päällä rantojen ulkopuolella. Firenzessä sen sijaan on kiellettyä syödä kirkon tai muun julkisen rakennuksen edessä, ja pahimmassa tapauksessa eväiden nauttimisesta rapsahtaa suuret sakot.

Vaikka Amsterdam tunnetaan kannabisystävällisenä kaupunkina, voi sielläkin joutua hampun takia pidätetyksi. Kaupunkiin on nimittäin merkitty tietyt alueet, joissa pössyttely tai sen vaikutuksen alaisena oleminen on sallittua. Japanissa sen sijaan voi joutua ongelmiin joistakin nenäsumutteista, sillä ne saattavat sisältää maassa kielettyjä aineita. Nigeriaan ei saa viedä mineraalivettä, eikä Thaimaahan yli 200 savuketta.

Singaporessa on ehdottoman kiellettyä pureskella purukumia maanalaisissa kulkuneuvoissa. Kuitenkin omituisin sääntö löytynee Barbadokselta, jossa on laitonta pukeutua maastokuvioituihin asuihin. Jopa lapset saattavat joutua armeijahenkisistä asuista ongelmiin.

Viihdeuutiset

Futistähden suhdeskandaali julki: ”Hän varasti vaimoni!”

Viime vuosina lukuisat jalkapalloilijat ovat joutuneet erilaisten mediakohujen keskiöön. Esimerkiksi futistähti Wayne Rooney jäi taannoin kiinni pettämisesta, kun hänen Coleen-vaimonsa odotti pariskunnan esikoislasta.

Nyt FC Barcelona -jalkapallojoukkueessa pelaava 25-vuotias Cesc Fabregas on päätynyt otsikoihin suhdeskandaalin merkeissä. Espanjalainen futistähti julkisti kesällä romanssinsa Daniella Semaan -nimiseen naiseen. Rakastunut pariskunta onkin sittemmin kuvattu yhdessä muun muassa kuhertelemassa lemmenlomilla.

Seurustelusuhde alkoi kuitenkin kivikkoisesti, sillä 38-vuotias Daniella Semaan petti miljonäärimiestään Elie Taktoukia jalkapalloilijan kanssa. Elie Taktoukin mukaan hän yllättyi täysin, kun hän sai eräänä päivänä tietää naisen pelehtineen Cesc Fabregasin kanssa hänen selkänsä takana.

Miljonääri sai tietää salasuhteesta paparazzikuvista, joissa nähtiin, kuinka Fabregas vietti rantapäivää ”mysteeribruneten” kanssa. Elie Taktouk huomasi otoksista, että mysteeribrunette olikin hänen kaunis vaimonsa. Sittemmin eronneella avioparilla on kaksi yhteistä lasta, 11-vuotias poika ja kahdeksanvuotias tytär.

– Hän varasti vaimoni. Yritimme samoihin aikoihin saattaa alulle kolmatta lasta, kun salasuhde tuli julki. Daniella on vain Cescin rahojen ja kuuluisuuden perässä, miljonääri kertoi The Sun -lehdelle.

Cesc Fabregas pelaa Espanjan maajoukkueessa yleensä keskikentällä. Mies pelasi lähes kahdeksan vuoden ajan Arsenal-futisjoukkueessa, mutta hän palasi kasvattajaseuraansa FC Barcelonaan viime vuonna 40 miljoonan euron siirtosummalla.

Matkailu

Aiotko shoppailumatkalle? Tässä Euroopan kuumimmat shoppailukaupungit

Shoppailumatka ulkomaille saattaa tulla kalliiksi, vaikka ei varsinaisesti ostaisi mitään. Hotels.com-palvelu on nyt selvittänyt Euroopan kaupungit, joista löytyy sekä hyvät ostosmahdollisuudet että edulliset hotellit. Näin matkakassasta voi varata tuhdimman siivun ostoksia varten.

Edullisia shoppailukaupunkeja kartoittaessa kannattaa unohtaa ne tutuimmat, kuten Lontoo ja Pariisi. Näissä kaupungeissa on toki erinomaiset ostosmahdollisuudet, mutta majoittumisen ja elämisen kustannukset saattavat nousta korkeiksi. Euroopasta löytyy useita erinomaisia shoppailukohteita, joissa yleinen hintataso on edullinen, ostosmahdollisuudet täyttävät vaativatkin tarpeet ja hotellissa majoittuminen ei syö koko matkabudjettia. Tässä kuumat vinkit.

Bratislava, Slovakia

Euroopan keskellä sijaitseva Slovakian pääkaupunki Bratislava tarjoaa matkailijalle edullisen majoituksen, halpaa ruokaa sekä monenlaisia kauppoja ja putiikkeja. Ja jos Bratislavan kaupat tuntuvat loppuvan kesken, voi kaupungista helposti tehdä päiväretken Itävallan puolelle Wieniin. Hotels.comin viimeisimmän Hotel Price Indexin (HPI) mukaan Bratislavan hotellihinnat ovat laskeneet jopa 21 prosenttia vuoden 2011 alkupuoliskoon verrattuna. Hotellihuone maksoi alkuvuonna 2012 keskimäärin 68 euroa yöltä.

Budapest, Unkari

Budapest tarjoaa, kylpylöitä, kulttuuria, historiaa, edullisia hintoja ja tietysti monia kauppoja, pieniä putiikkeja ja suuria ostoskeskuksia. Hotel Price Index paljastaa, että Budapestissa majoittuminen on edullista myös tähtihaitarin yläpäässä: viiden tähden hotellista joutuu maksamaan ainoastaan keskimäärin 111 euroa yöltä. Keskimäärin hotellihuone Budapestissa maksoi alkuvuonna vain 67 euroa yöltä, vaikka hinnat nousivat noin kolme prosenttia vuoden 2011 alkupuoliskoon nähden.

Lissabon, Portugali

Portugalin pääkaupunki Lissabon on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ostospaikka. Eteläeurooppalaisen lauhkea ilmasto suosii myös shoppailijaa. Hotellien suhteen Lissabon on edullinen, sillä huone maksaa keskimäärin vain 77 euroa yöltä. Lissabonissakin voi harkita korkeamman tason majoitusta, sillä muutaman kympin lisäpanostuksella saa jo luksusta. Viiden tähden hotellihuone maksaa Hotel Price Indexin mukaan keskimäärin 129 euroa yöltä.

Barcelona, Espanja

Trendikäs Barcelona on vierailun arvoinen paikka. Tämän vuoden alkupuoliskolla se olikin Hotels.comin Hotel Price Indexin mukaan seitsemänneksi suosituin ulkomainen kohde suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Myös ostosten kannalta kaupunki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet sekä valikoiman että hintatason suhteen. Katalonian pääkaupunki Välimeren rannalla tarjoaa ostosmahdollisuuksien lisäksi nähtävyyksiä, edullisia majoitusratkaisuja, hyvää ruokaa ja miellyttävän ilmaston. Barcelonassa hotellihuone maksoi alkuvuonna keskimäärin 105 euroa yöltä.