Moottoripyörä kulkee ihmisen ulosteella – kuljettaja istuu pöntöllä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaiset ovat kehittäneet lukemattomia erikoisia keksintöjä, joista monille tulee ensimmäisenä mieleen asiakkaan automaattisesti pesevät vessanpöntöt. Kerroimme viime vuonna kuinka Japanissa oli kehitetty ihmisen ulosteella toimiva moottoripyörä.

Kuva: Toto

Kerroimme keksinnöstä, kun sen prototyyppi ensimmäisen kerran esiteltiin. Nyt TOTO-yhtiön kehittämä menopeli on saatu onnistuneesti liikenteeseen. Maailman ensimmäiseksi jätöksillä kulkevaksi ajoneuvoksi kutsutussa kolmipyöräisessä moottoripyörässä on wc-pönttö tavanomaisen istuimen paikalta.

Kuva: Toto

Pönttö on tosin vain koriste, ja ihmisen jätösten sijaan menopeli kulkee esimerkiksi karjaeläinten ulosteilla. TOTO-yhtiö haluaa nostaa kakkamoottoripyörällään ihmisten ympäristötietoisuutta, eikä valitettavasti suunnittele tuovansa sitä jatkossakaan suuremmille markkinoille.

– Me toivommme voivamme nostaa ihmisten tietoisuutta vihreästä kampanjastamme kehittelemällä ympäristöystävällisiä tuotteita, kuten vettä säästäviä suihkuja ja wc-pyttyjä, yhtiön edustaja Kenji Fujita kertoi lehdistötilaisuudessa.