Mies palkkasi itselleen apulaisen – vain estämään Facebookin käytön

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkissa asuva tietokoneohjelmoija Maneesh Sethi otti raskaat keinot käyttöön rajoittaakseen ajan tuhlausta Facebook-yhteisöpalvelussa. Maneesh laski käyttävänsä noin 19 tuntia viikosta sosiaalisessa mediassa.

Laskutoimituksen seurauksena mies lisäsi Craiglist-sivustolle ilmoituksen, jossa hän etsi Facebookin käyttöä rajoittavaa valvojaa työtunneilleen. Maneesh kirjoitti Hack The System -blogissaan ihmisten olevan sosiaalisia eläimiä, joita ei ole tarkoitettu elämään ja työskentelemään yksin.

Miehen mukaan tämä on syynä sille, miksi yksin tietokoneen ääressä työskentelevät ihmiset tuhlaavat helposti aikaansa muihin asioihin, kuten yhteisösivustojen selailemiseen.

– Työskentelen usein yksin ja huomasin tuhlaavani suurimman osan ajastani tuottamattomasti. Ajattelin, ”Tämä on typerää, miksi haaskaan niin paljon aikaani?”. Saan aina työni tehtyä pomon tai jonkun muun auktoriteettiasemassa olevan valvoessa minua, Maneesh kirjoitti.

Nyt Maneesh maksaa noin 6 euron tuntipalkkaa Kara-nimiselle naiselle, joka läpsäisee häntä poskelle mikäli ohjelmoija haaskaa aikaansa muihin asioihin, kuin töiden tekemiseen. Mies väittää tehokkuutensa kasvaneen 98 prosenttiin, kun se ennen oli 35-40 prosentin paikkeilla.