Arvostelu: Take This Waltz

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Naimisissa oleva nuori nainen kohtaa matkallaan komean muukalaisen, jonka intensiivinen katse pistää pasmat sekaisin ja pöksyihin vipinää. Tämän kliseisen asetelman tuo nyt valkokankaalle Sarah Polleyn ohjaus Take This Waltz, jonka pääosissa nähdään My Week with Marilyn -elokuvassa seksisymbolina loistanut Michelle Williams.

Elokuvassa Williams ottaa nörtähtävän aviovaimon roolin, jonka kaunotar näyttelee kutakuinkin uskottavasti. Peloista kärsivä Margot rakastuu ensisilmäyksellä salskeaan Danieliin (Luke Kirby), johon hän törmää matkalla. Pariskunnan välillä leiskahteleva kemia lupailee heti jonkinasteista teerenpeliä, vaikka ongelmana välissä onkin Margotin kanareseptejä kokkaileva kirjailijasiippa Lou.

Kolmiodraama saa kiinnostavat puitteet, kun vastustelevalle neidolle selviää, että uusi komistus asuukin aivan naapurissa. Pahaa-aavistamattoman aviomiehen roolissa tönkköilee koomikko Seth Rogen, joka näyttelee elokuvassa normaalia vakavammassa roolissa. Vaikka mies onkin loistava monissa komedioissa, ei hänen tulkintansa vihan tai surun tunteista ole kovin uskottava.

Kielletty rakkaus etenee seikkaperäisten kohtaamisten kautta hetkeen, jolloin Margotin on tehtävä elämänsä tärkein valinta kahden miehen välillä. Romanttinen draama ei yllätä, vaikka hahmojen sekavat ajatukset kasaavatkin ongelmia ihmissuhteille. Elokuvan mieleenpainuvin hetki on latautunut kohtaus, jossa intensiivisen katseen omaava Daniel viekottelee sanoillaan puisevaa Margotia martini-lasillisten äärellä.

Away From Her -elokuvan ohjaaja Sarah Polley on onnistunut tekemään Take This Waltz -elokuvasta kiinnostavan draaman, josta ei kuitenkaan alkuoletuksesta huolimatta löydy kovin paljon komediallisuutta. Kirpeä ja elämänmakuinen elokuva kiinnostanee ihmissuhdedraamojen ystäviä, vaikka tässä kategoriassa on nähty parempiakin suhdekuvauksia. Elokuvassa loistaa erityisesti kanadalainen näyttelijä Luke Kirby, joka tuo tutun Hollywood-kaartin joukkoon kaivattua tuoreutta.

Lajityyppi: Komedia, draamaOhjaaja: Sarah PolleyPääosissa: Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby, Sarah SilvermanEnsi-ilta: 12.10.2012Kesto: 1h 56 minIkäraja: 12

Pisteet 2/5