Michael Jacksonin ”kuolemanlääkäri” vapautuu ennen aikojaan?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poptähti Michael Jacksonin tappaja Conrad Murray tuomittiin taannoin neljäksi vuodeksi vankilaan. Sittemmin tähden henkilääkärinä toiminut Murray on valittanut tuomiostaan. Syyttäjä vaati tuomion julistamisen jälkeen, että Murrayn tulee maksaa 100 miljoonaa dollaria korvausta Jacksonin lapsille.

Syyttömyyttään vakuuttaneen lääkärin terveydentilan on kerrottu useaan otteeseen heikentyneen vankilassa, ja hän vaihtoi tässä kuussa isompaan selliin. Nyt 59-vuotiaan lääkärin huhutaan pääsevän pian pois vankeudesta. Conrad Murrayn edustajat pyrkivät vakuuttamaan oikeuden siitä, että mies voisi saattaa tuomionsa loppuun yhteiskuntapalveluna.

Heidän mukaansa on naurettavaa, että lääkäri joutuu olemaan vankilassa tekonsa takia. Murray on asunut samassa vankilasiivessä tappajien ja huumeparonien kanssa losangelesilaisessa vankilassa. Hänet kiidätettiin juuri sairaalaan epäillyn veritulpan vuoksi.

– Toivon, että Murrayn annetaan tulla jouluksi kotiin. On naurettavaa, että hän on ollut vankilassa vuoden. Hän ei ole vaarallinen tai väkivaltainen henkilö. He ovat jo ottaneet häneltä pois lääkärin luvat, joten on kaikkien ajan haaskausta, että hän istuu sellissä, kommentoi miehen asianajaja Valerie Wass The Sun -lehdelle.

Conrad Murray kohtasi aiemminkin vakavia terveydellisiä ongelmia, joiden varjolla hän yritti päästä pois vankilasta. Mies kärsi ripulista, jonka kerrottiin johtuvan vankilan huonosta vedestä ja ruokavaliosta. Murray väitti vankilan ruokaa kissanruoaksi, ja sanoi sen tuhoavan hänen terveytensä.