Apple korjaamassa viimein iPhonen bugit – karttojen kohtalo vielä auki

Digi · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on saanut viime viikkoina runsaasti lokaa niskaansa mobiililaitteidensa uuden iOS6-käyttöjärjestelmän ja iPhone 5 -puhelimen vikojen takia. Laitteen bugilista on kasvanut viikko viikolta, mutta pian tulossa on ensimmmäinen korjauspäivitys.

Apple testaa jo parhaillaan korjauspäivitystä, Gawker-julkaisu raportoi. Päivityksen on määrä korjata esimerkiksi taannoin raportoimamme kameran salamaongelma, jossa salama välähtää väärään aikaan tuottaen mustia kuvia. Ennen ensimmäistä korjauspäivitystä salamaongelma ratkeaa tilapäisesti sammuttamalla puhelin hetkeksi kokonaan.

Tulevassa iOS 6.0.1 -päivityksessä iOS6-laitteisiin on luvassa myös lukuisia muitakin korjauksia, joista merkittävin liittyy laitteen nykyisellään katkeileviin verkkoyhteyksiin. Vielä ei ole tietoa onko puutteelliseksi havaittu uusi karttaohjelmisto saamassa myös kovasti odotetun korjauksen. Taannoin Applen johto joutui myöntämään karttaongelmat ja suosittelemaan Googlen ja Nokian karttapalvelujen käyttämistä.