Steven Spielberg avautui hankalasta isäsuhteestaan – karu totuus paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

65-vuotias elokuvaohjaaja Steven Spielberg tunnetaan yhtenä Hollywoodin suurimmista kultasormista. Mies on uransa aikana ohjannut lukuisia yleisö- ja arvostelumenestyksiä, joista mainittakoon Tappajahai, E.T., Schindlerin lista, Jurassic Park ja Pelastakaa sotamies Ryan. Spielberg on tunnettu myös tuottajana ja hyväntekijänä.

Toistuvana teemana Steven Spielbergin elokuvissa ovat olleet hankalat perhesuhteet, etenkin perhettään laiminlyövä tai sen kokonaan jättänyt isä. Nyt mestariohjaaja on avautunut amerikkalaiselle 60 Minutes -ohjelmalle hankalasta isäsuhteestaan, joka on vaikuttanut omalta osaltaan hänen elokuviensa perhekeskeisiin juonikuvioihin.

Spielbergin vanhemmat Leah ja Arnold erosivat ohjaajan ollessa 19-vuotias, ja hän syytti tästä kiireistä isäänsä. Steven kuvailee hänen isänsä olleen työnarkomaani, jolla oli hyvin vähän aikaa perheelleen. Ohjaajalegendalle selvisi myöhemmin, että hänen vanhempansa erosivat äidin rakastuttua uuteen mieheen, mutta ei siltikään osannut antaa anteeksi isälleen.

– Syytin isääni jopa kuultuani totuuden. Äitini oli minulle kuin vahempi sisar, joten asetin hänet etusijalle. Isäni oli taas paljon maanläheisempi, joten minun oli helpompi syyttää häntä, Spielberg tilitti.

Steven Spielberg kuitenkin paikkasi välinsä isäänsä 15 vuoden vihanpidon jälkeen. Syynä päätökselle oli hänen vaimonsa Kate Capshawin neuvot. Nykyään ohjaajalegenda on jälleen hyvissä väleissä isänsä Arnoldin kanssa.