Oliver Stone Sandy-myrskystä: ”Rangaistus Obamalle”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen elokuvaohjaaja Oliver Stone tunnetaan yhteiskunnallista ja poliittista kritiikkiä sisältävistä elokuvistaan. Stonen kuuluisimpia ohjaustöitä ovat elokuvat JFK – avoin tapaus, Syntynyt 4. heinäkuuta ja Platoon – nuoret sotilaat.

Stone on joutunut aiemmin lain kanssa ongelmiin huumeaddiktionsa vuoksi, ja hän muun muassa kannattaa marihuanan laillistamista. Nyt mies on hätkähdyttänyt kommentillaan koskien Yhdysvaltojen itärannikkoa riepotellutta Sandy-myrskyä. Elokuvaohjaajan mielestä se on nimittäin rangaistus presidentti Barack Obamalle.

Hän kritisoi uusimmassa haastattelussaan presidentinvaaleja, joiden ehdokkaat Obama ja Romney eivät tehneet vaikutusta suhtautumisellaan ympäristökysymyksiin. Viimeisessä väittelyssä kumpikaan miehistä ei keskustellut ilmastonmuutoksesta tai maapallon luonnon tilanteesta. Stone näkee tilanteella olleen yhteyttä myrskyyn.

– Erikoinen juttu tapahtui aivan sen jälkeen. Tämä on rangaistus. Luontoäitiä ei voi jättää huomiota, sitä ajattelin, kertoo Oliver Stone Huffington Post -lehdelle.

Ohjaajan ura lähti käyntiin Platoon – nuoret sotilaat -elokuvan menestyksen myötä, mistä mies palkittiin myös Oscarilla. Mies tunnetaan myös käsikirjoittana, ja hänen kynästään ovat syntyneet muun muassa elokuvat Conan barbaari, Scarface – arpinaama ja Evita. Vuonna 2010 The Guardian -lehti nimesi Stonen työlleen omistautuneeksi elokuva-alan vaikuttajaksi.