Teräsmiehen kotiplaneetta Kryptonin sijainti löytyi avaruudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teräsmies eli Superman on yksi maailman ensimmäisistä ja tunnetuimmista supersankarihahmoista. Jerry Siegelin ja Joe Shusterin vuonna 1932 luoma hahmo on syntytarinansa mukaan kotimaailmansa viimeinen eloonjäänyt, joka lähetettiin tuhoontuomitulta Krypton-planeetalta Maahan hänen ollessa vielä vauva.

Nyt Daily Mail -lehti kertoo hahmon omistava DC Comics -yhtiön kääntyneen tunnetun astrofyysikko Neil deGrasse Tysonin puoleen Teräsmiehen Krypton-planeetan tarkan sijainnin ”löytämiseksi”. Tysonin mukaan planeetta olisi kiertänyt todennäköisesti LHS 2520 -nimistä punaiseksi kääpiöksi määriteltyä tähteä. Planeetan sijainti ja muut yksityiskohdat sisällytetään uuteen Star Light, Star Bright -nimiseen sarjakuvakirjaan, jonka sivuilla myös Neil deGrasse itse esiintyy avustamassa Teräsmiestä.

– Neil deGrassen mukanaolo kirjassa on jo iso asia, mutta tosielämän tieteen liittäminen tarinaan muuttaa Teräsmiehen paikkaa historiassa. Nyt fanit voivat katsoa yötaivaalle ja sanoa ”tuolla Terämies syntyi”, kertoo DC Comics -yhtiön julkaisija Dan DiDio.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun astrofyysikko Neil deGrasse vaikuttaa populaarikulttuuriin. Aikaisemmin yksityiskohdista tarkkana tunnettu elokuvaohjaaja James Cameron muutti Titanic -elokuvan 3D-versiossa nähtävän yötaivaan todenmukaiseksi deGrassen ohjeiden mukaisesti.