Musta American Express kalpenee rinnalla – tässä on maksukorttien uusi kuningas

Digi · Stara.fi

American Express -maksukorttiyhtiön Centurion-kortti, eli niin sanottu Musta Amex, on maailman halutuin maksukortti. Korttia ei voi hakea, vaan sen saavat yhtiön kutsusta ainoastaan merkittävien omaisuuksien haltijat. Suomessa Centurion-kortteja on arviolta muutama kymmenen.

Nyt Musta Amex on kohdannut voittajansa, kun venäläinen Sberbank on tuonut Kazakstanin markkinoille luksuskorttinsa Visa Infinite Exclusiven. American Expressin lippulaiva on tehty titaanista, mutta Sberbankin kortti on tehty kullasta, timanteista ja helmistä. Asiasta uutisoineen ABC Newsin mukaan kortissa on 26 timanttia.

Kuva: Sberbank

Mustan Amexin vuosimaksu on 2.500 dollaria, mutta Visa Infinite Exclusivesta saa pulittaa heti kättelyssä 100.000 Yhdysvaltojen dollaria, josta 65.000 dollaria menee kortin valmistuskustannuksiin. Loput rahat jäävät tilille. Lisäksi vuosimaksu on 2.000 dollaria. Amexin korttiin sisältyy esimerkiksi kattava matkavakuutus, 24h concierge-palvelu sekä 650 loungea lentokentillä. Visa Infinite Exclusiven palvelut ovat pitkälti samat, mutta siihen sisältyy myös 250.000 dollarin terveysvakuutus – sekä uusi iPhone 5 ja Montblancin käyntikorttikotelo.