Red Hot Chili Peppers ja Radiohead -miehet samaan superkokoonpanoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella viime kesänä konsertoinut suosikkiyhtye Red Hot Chili Peppers keikkaili tiiviisti koko kesän ajan. Ainakin yhtyeen basistilla on kuitenkin ilmeisesti ollut aikaa keskittyä myös muihin projekteihin, sillä hän on tehnyt yhteistyötä Radiohead-yhtyeen laulaja Thom Yorken kanssa.

Kyseessä on uusi Atoms For Peace -yhtye, johon kuuluu myös Radioheadin tuottaja Nigel Goldrichista, muun muassa R.E.M. -yhtyeessä rumpuja soittanut Joey Waronker ja perkussionisti Mauro Refosco. Yhtyeen Default-single julkaistiin syyskusuussa, ja AMOK-nimisen täyspitkän albumin on määrä ilmestyä ensi vuoden alkupuolella.

– Se oli melkoista hulluutta. Menimme studioon puoleltapäivin ja työskentelimme kymmeneen. Soitimme kaiken aikaa. Se oli mieletöntä, Radiohead -tähti Thom Yorke kertoi Rolling Stone -lehden haastattelussa.