Tässä ovat uusimmat Guinnessin maailmanennätykset – ja ehkä oudoimmat

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Torstaina vietettiin kahdeksatta vuotuista Guinnessin ennätysten päivää. Yhden päivän aikana uusia ennätyskokeiluja suoritti yli 420.000 ihmistä ympäri maailmaa. Nyt BuzzFeed-sivusto on koonnut torstaina rikotuista uusista ennätyksistä eriskummallisimmat.

Erikoisimpia ennätyksiä koonneelle listalle on päässyt muun muassa maailman suurin suklaakolikko. Italiassa valmistettu maailman suurin kolikko on halkaisijaltaan huimat 196 senttimetriä. Paksuutta ennätyskolikolla on 17 senttimetriä.

Joe Alexander -niminen mies sai nimensä Guinnessin kirjoihin, sillä hän rikkoi ennätyksen minuutissa eniten ilmasta syömäpuikkojen avulla kiinni saaduista vaahtokarkeista. Alexander onnistui nappaamaan puikoillaan 15 vaahtokarkkia kahden metrin etäisyydeltä. Myös 18-vuotias Michael Kopp sai nimensä ennätyskirjoihin onnistuttuaan pyörittämään koripalloa suussa olevan hammasharjan päällä 26 sekuntia.

Listalta löytyy myös 15-vuotias australialaispoika Lachlan Phelps, joka onnistui soittamaan samaa nuottia aboriginaalien puhallinsoittimella didgeridoolla huimat 65,6 sekuntia. Steve Jacobs -niminen mies taas rikkoi alushousuihin liittyvän ennätyksen. Jacobs nimittäin puki päälleen ennätykselliset 266 alushousuparia.

Englantilainen Manjit Singh rikkoi kuitenkin ehkä päivän kammottavimman ennätyksen. Hän nosti silmäkuopiinsa kiinnitetyillä koukuilla yli 23 kiloa painoja. Torstaina meni rikki myös Mini Cooper -autoon liittyvä ennätys, jossa 28 naista onnistui sullomaan itsensä kyseiseen pienikokoiseen autoon.

Kummallisin uusista ennätyksistä lienee kuitenkin Pennsylvanian St. Joseph’s Universityssä rikottu ennätys. Tempaukseen osallistuneet 400 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä rikkoivat eniten samanaikasesti käsiään ilmassa lepattaneiden ryhmäennätyksen. Lepattamisella pyrittiin matkimaan koulun haukkamaskottia.