Tutkimus paljasti: Ihminen viettää 9 vuotta television ääressä – lähes 1,5 vuotta uusintoja

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisten television katsomiseen käyttämä aika on herättänyt keskustelua jo vuosikymmenten ajan. Tuoreen tutkimuksen mukaan Iso-Britannian asukkaat käyttävät varsin suuren osan elämästään töllöttimen ääressä. Nyt asiasta on saatu tuoretta tutkimustietoa.

Englantilaisen suoratoistopalvelu Blinkboxin tekemän tutkimuksen mukaan maan aikuiset käyttävät noin yhdeksän vuotta elämästään televisiota katsoessa. Tämä tarkoittaa, että britit käyttävät noin kolme ja puoli tuntia päivässä television ääressä. Määrä on viisi kertaa suurempi kuin 650 päivää, jonka ihmiset käyttävät elämässään keskimäärin muuhun vapaa-aikaan, kuten shoppailuun, urheiluun tai seksin harrastamiseen.

2.000 ihmiselle tehdyn tutkimuksen mukaan tästä määrästä noin 16 kuukautta, eli kaksi kuukautta vaille 1,5 vuotta – käytetään uusintojen katsomiseen, ja noin kaksi vuotta ohjelmiin, joita katsojat itse kutsuvat roskaksi. Eniten ihmiset käyttävät aikaa television ääressä joulupyhien aikoihin, jolloin tavallinen brittiläinen aikuinen viettää televisiota katsomalla noin viisi ja puoli tuntia.