”Amy Winehouse pelasti kodittoman”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Upeasta soul-lauluäänestään tunnetuksi tullut Amy Winehousen kuoli draagisesti viime vuonna. Vain 27-vuotiaana alkoholimyrkytykseen menehtyneen laulajattaren tuhkat laskettiin viimein haudan lepoon Pohjois-Lontoossa vasta kuluvan vuoden syyskuussa.

Omista ongelmistaankin kärsinyt Amy Winehouse halusi auttaa nuoria hädässä olevia. Laulajattaren isä Mitch paljasti The Amy Winehouse Foundation -hyväntekeväisyysjärjestön juhlassa tyttärensä pelastaneen kerran kodittoman tytön kuudeksi kuukaudeksi luokseen asumaan.

– Amy oli nukkumassa asuntonsa yläkerrassa, ja näin tytön oleilemassa talossa. En halunnut kysellä, mitä hän teki siellä, koska se olisi ollut töykeää. Kun Amy viimein heräsi, kysyin kuka nainen oli. Tyttäreni sanoi, ”hän on koditon ja minä huolehdin hänestä”, Mitch kertoi BANG Showbiz -uutistoimistolle.

The Amy Winehouse Foundation -hyväntekeväisyyssäätiö perustettiin edesmenneen poplaulajan muistolle. Se tarjoaa apua ja neuvoa vähäosaisille sekä kodittomien talvimajoitusta. Säätiön varankeruujuhlaan osallistuivat myös esimerkiksi Amyn ystävät The Voice -finalisti Tyler James ja musiikkituottaja Mark Ronson.

Amy Winehousen Lioness: Hidden Treasures -kokoelma julkaistiin postuumisti joulukuussa 2011. Albumin tuotoista kolmannes ohjataan laulajattaren nimeä kantavalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Laulajat kuten Adele, Duffy ja Lady Gaga ovat tunnustaneet Amy Winehousen yhdeksi inspiraation lähteekseen ja toteavat hänen menestyksensä auttaneen myös heidän uraansa.