Suomalaista musiikkia jälleen Japanin listaykkösenä – nyt albumilistalla!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen popkappale teki lokakuussa historiaa maailmalla, kun se nousi Japanin singlelistan ykköseksi. Huikean saavutuksen teki vaasalaisen Mikko ”Setä Tamu” Tammisen kirjoittama ja tuottama kappale Electric Boy, jonka esittää Japanissa huippusuosion saavuttanut KARA-yhtye.

Nyt Tammisen musiikkia sisältävä KARA-yhtyeen albumi on noussut heti julkaisunsa jälkeen Japanin virallisen albumilistan ykköseksi. Suomalaistuottajan kappale oli levyn ensimmäinen singlelohkaisu, ja siten albumin menestys on pitkälti sen ansiota. Pari viikkoa sitten Tamminen sai Japanista kultalevyn yli 100 000 kappaleen singlemyynnillä. Massiivisten musiikkimarkkinoiden listaykkösen materiaalia on työstetty Vaasan Gerbyssä sijaitsevassa studiossa.

– On se kumma, kun Gerbystä laitat raitoja Japaniin ja siitä tehdään miljoonaluokan videoita ja jengi ostaa sitä ihan hulluna. Ei se ole enää siitä kiinni kenellä on kalliimmat laitteet, vaan sisältö ratkaisee, Tamminen kommentoi Staralle.

Kuva: Billboard Japan

Japanin huikeat listasijoitukset eivät ole ainoita Tammisen tuoreita saavutuksia, sillä suomalaistähti on viime aikoina komeillut myös monien muiden maiden listakkösenä. Lokakuussa Taiwanin, Singaporen ja Malesian listaykkösenä oli nimittäin Jolin Tsai -artistin albumi, joka isältää Tammisen kirjoittaman kappaleen Fantasy. Saksan albumilistan viidentenä oli samaan aikaan Haudegen-yhtyeen albumi En Garde, joka sisältää niin ikään Tammisen tekemän kappaleen.