Arvostelu: Imaginaerum

Elokuvat · Jocka Träskbäck

Kansainvälistäkin menestystä niittänyt suomalainen rockyhtye Nightwish on nyt työstänyt tiimeineen kokonaisen elokuvan. Imaginaerum saa ensi-iltansa Suomessa tänään perjantaina. Kyseessä on fantasiaelokuva, jossa seikkaillaan unimaailman ja fantasian välimaastossa.

Elokuva kertoo elämänsä loppusuoralla olevasta rokkarista, joka on ulkoisesti muissa maailmoissa, mutta jonka pään sisällä tapahtuu monenlaisia seikkailuja hänen etsiessään kadotettuja muistoja. Samaan aikaan tytär haluaisi saada viimein kontaktia isäänsä. Siihen tarinan punainen lanka sitten jääkin, sillä tarina ja käsikirjoitus tuntuvat jääneen hieman keskeneräisiksi. Tarina puuduttaa katsojan jo muutamassa minuutissa, eikä digitehosteistakaan ole tarinan korvaajaksi. Ylinäyttelemisestä kärsivät näyttelijäsuoritukset ja elokuvan dialogi eivät nekään kykene nousemaan kovin tasokkaiksi. Silti elokuva löytää varmasti katsojansa.

Tuloksena on nimittäin selkeä fanielokuva. Nightwish-yhtye on halunnut tehdä faneilleen oman elokuvan ja niin on nyt myös tehty. Yhtyeen tähdet nähdään elokuvassa sekä näyttelemässä että musisoimassa, ja elokuvan äänimaailma ja osa tarinasta perustuvat molemmat Nightwish-musiikkiin. Yhtyeen faneille luvassa on siis varsinainen tehopaketti, mutta muut katsojat elokuva jättää kylmäksi ja lähinnä ihmettelemään kerronnan köyhyyttä. Musiikki rytmittää mukavasti elokuvaa, ja sen määrä on onnistuttu pitämään maltillisena.

Lajityyppi: Kotimainen, draama, fantasia, musiikkiLevittäjä: Nordisk FilmOhjaaja: Stobe HarjuPääosissa: Tuomas Holopainen, Quin Lord, Francis X. McCarthy, Marco Hietala, Ilkka Villi, Ron Lea, Glenda BraganzaEnsi-ilta: 23.11.2012Kesto: 1h 27 min

Pisteet 2/5