Dolly Parton lesbohuhujen keskiössä: ”Emme ole romanttisessa suhteessa”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailman tunnetuimpiin povipommeihin lukeutuva Dolly Parton tunnetaan myös kantrilaulajan urasta. Häntä pidetäänkin kantrimusiikin kuningattarena. Parton nähtiin äskettäin Suomenkin valkokankailla Soul-siskot-elokuvassa, jossa hän esittää kuorolaulajaa.

Nyt 66-vuotias Dolly Parton on joutunut lesbohuhujen kohteeksi. Kantritähden väitetään olevan seksuaalisesti kiinnostunut pitkäaikaisesta ystävästään Judy Oglesta. Parton kiisti huhut seksuaalisesta suuntautumisestaan televisiohaastattelussa.

– Judy ja minä olemme olleet ystäviä alakoulusta asti. Meillä on upea ystävyys ja rakastan häntä, mutta emme ole romanttisessa suhteessa, Dolly Parton kertoi Nightline-ohjelmassa.

Dolly Parton paljasti taannoin käyttävänsä korkokenkiä kotonaan, koska ilman niitä hän ei ylettyisi avaamaan kaapinovia. Menestyneen artistin mukaan hänellä ei ole aikomustakaan jäädä eläkkeelle lähivuosina. Parton uskoo uransa loppuvan vasta sitten, kun hän kuolee. Kantrikuningatar haluaa kuolla esiintymislavalla.

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Dolly Parton on tehnyt uraa myös näyttelijänä ja kirjailijana. Hän on levyttänyt yli 3.000 kappaletta, joista tunnetuimmat ovat muun muassa I Will Always Love You, Jolene ja My Tennessee Mountain Home. Tähden albumeita on myyty kansainvälisesti noin 180 miljoonaa kappaletta. Parton on Disney-kaunotar Miley Cyruksen kummitäti.