Ennennäkemätön albumi – kuulostaa joka kerta erilaiselta!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on julkaistu kautta aikojen musiikkialbumeita, jotka ovat rikkoneet rajoja eri tavalla kuin koskaan aiemmin. Esimerkiksi hiljaisuutta on käytetty usein tehokeinona liiankin kanssa. Nyt Britanniassa on kuitenkin julkaistu jälleen täysin uudenlainen levy.

Kyseessä on Gwilym Goldin uusi levy nimeltä Tender Metal. Se ei kuulosta koskaan samalta kuin aikaisemmilla kuuntelukerroilla, sillä vain iPhonelle ja iPadille myytävä kuuntelusovellus muokkaa levyn musiikkia jokaisella kerralla erilaiseksi. Levyä muokkaava sovellus on Bronze, joka muokkaa levyllä olevista elementeistä kerta toisensa jälleen erilaisia kombinaatioita.

Viime vuonna Bluebrain julkaisi hieman vastaavanlaisen albuminsa The National Mall, jota kuunnellaan niin ikään älypuhelimen sovelluksesta. Ohjelmisto käytti paikkatietoa muuttamaan kuunneltavaa musiikkia joka kerta erilaiseksi.