Arvostelu: Robin

Elokuvat · Neea Jokinen

Vuoden alussa teinitähteyteen Frontside Ollie -singlensä äkkimenestyksen myötä noussut Robin nousi nopeasti Suomen suosituimpien laulajien joukkoon. Turkulaispoika debytoi nyt myös valkokankailla dokumenttielokuvassa Robin, joka saa ensi-iltansa 5. joulukuuta.

Elokuvassa seurataan Robinin kiertue-elämää ja uuden Chillaa-albumin työstämisprosessia. Manageri Hannu Sormunen kuvailee Robinin vauhdikasta keikkakesää jokaisen nuoren artistin unelmaksi. Elokuvassa nähdään, kuinka energinen poppari matkustaa ympäri Suomea bändinsä ja taustatiiminsä kanssa.

Kulissien takana näyttää todellakin olevan 13-vuotias tavallinen poika, joka rakastaa musiikkia. Robinilla riittää virtaa ja positiivisuutta vaikka muille jakaa. Luontainen esiintymisen lahja ei jää keneltäkään huomaamatta, sillä poppari on yhtä tarmokas esiintymislavalla kuin arkielämässäkin.

Nuorten tyttöjen päiväunien kohde vaikuttaa jalat maassa -olevalta tyypiltä, vaikka fanien fanaattisuus on Suomen mittapuissa jo melkoista hysteriaa. Elokuvassa nähdään myös, miten Aikakone-yhtyeestä tunnettu laulaja-säveltäjä Maki Kolehmainen ja rokkari Jimi Constantine tekevät yhteistyötä teini-ikäisen muusikon kanssa levytysstudiolla.

Robin on dokumenttielokuvana viihdyttävä katsaus nuoren popparin elämään. Kuvauspuolen helmiä ovat muun muassa Robinin ja fanien kohtaaminen keikkalavan edessä ja huikea Frontside Ollie -esitys. Robin tulee valloittamaan muutaman vuoden päästä myös vanhempien naiskuuntelijoiden sydämiä – ellei jo nyt.

Lajityyppi: DokumenttiOhjaaja: Inari NiemiPääosissa: Robin Packalen, Maki Kolehmainen, Jimi Constantine, Hannu SormunenEnsi-ilta: 5.12.2012Kesto: 1h 22minIkäraja: S

Pisteet 4/5