Instagramiin odottamaton muutos – käyttäjät ihmeissään

Digi · Tim Isokivi

Nettijätti Facebook osti viime keväänä jatkuvasti suosiotaan kasvattavan Instagram-palvelun. Instagramin avulla älypuhelimien käyttäjät voivat muokata ja jakaa kuviaan helposti. Nyt palvelun aktiivikäyttäjille on tulossa huonoja uutisia.

Instagram on ollut suosittu myös Twitter-mikroblogin käyttäjien keskuudessa, sillä Instagram-kuvat on voinut helposti jakaa myös Twitter-seuraajille. Tähän on kuitenkin nyt tullut muutos. Instagramin toimitusjohtaja Kevin Systrom nimittäin ilmoitti, että niin kutsuttu Twitter-kortti -ominaisuus on poistettu käytöstä.

Sen sijaan, että kuvat näkyisivät käyttäjän Twitter-sivulla, ohjataan käyttäjät nyt linkin avulla Instagramin omalle verkkosivulle. Daily Mail -lehden mukaan tätä pidetään vahvana merkkinä siitä, että yhteisöpalvelujen välinen kilpailu on kiihtynyt.

Instagram oli alun perin puhtaasti älypuhelimien käyttäjille suunnattu palvelu, mutta viime aikoina myös sen perinteisempää verkkosivustoa on kehitetty eteenpäin. Kevin Systromin mukaan Twitter-kortit olivat aikaisemmin käytössä, sillä Instagramin internet-ominaisuudet olivat vielä varsin vähäiset. Nykyään palvelun verkkosivuilla voi kuitenkin esimerkiksi kommentoida kuvia.

Internetin yhteisöjättien välinen kilpailu kiihtyi viime huhtikuussa. Facebook nimittäin nappasi tuolloin miljardin dollarin tarjouksellaan Instagram-kuvapalvelun Twitterin nenän edestä. Vielä keväällä Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg väitti säilyttävänsä Instagramin täysin itsenäisenä palveluna, joka toimisi kaikkien suosituimpien sosiaalisten medioiden kanssa. Twitterin kerrotaan kehittelevän parhaillaan omaa kilpailijaansa Instagramille.