Propellipäät rakensivat oikean Transformersin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Transformers-robotit tunnetaan piirrossarjoista ja sarjakuvista sekä nykyään erityisesti elokuvaversioistaan. Transformerit ovat robotteja, jotka voivat muuttua esimerkiksi autoiksi ja lentokoneiksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Itsestään muotoaan muuttavat robotit ovat nyt askeleen lähempänä siirtymistä valkokankaalta tosielämään. Brave Robotics -yhtiö on kehitellyt Transform Robot -nimisen radio-ohjattavan auton, joka muuttuu napin painaluksella kaksijalkaiseksi robotiksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vempaimessa on langaton kamera, jonka avulla käyttäjä voi ohjailla robottia ja autoa helposti esimerkiksi tietokoneruudun kautta. Robotti on varustettu myös kahdella ”raketinheittimellä”.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Transform Robot -laitetta esitellään Brave Roboticsin julkaisemalla Youtube-videolla. Vaikka videon robotti on vasta prototyyppi, ilmenee siitä esimerkiksi sen sulava muutos robotiksi ja takaisin. Transform Robot tullaan näkemään joulukuun alussa Japanin Tokiossa järjestettävillä Maker Faire -keksintömessuilla.