Juoppohullu-tähti Joonas Saartamo kuvauksista: ”Se oli rankka periodi”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Pian ensi-iltansa saavassa Juoppohullun päiväkirja -elokuvassa pääroolin tulkitsee 32-vuotias näyttelijä Joonas Saartamo. Stara tapasi leffatähden ja antoi hänen kertoa tarkemmin elokuvan kuvausprosessista ja siihen valmistautumisesta.

Näyttelijäntyössä taitelija menee joskus syvällekin omaan rooliinsa, ja Joonas onkin jo kertonut menneensä äärirajoille Juoppiksen kanssa. Tuntuiko se pääkopassa asti?

– Hyvä kysymys. Se oli niin rankka periodi. Mä en ees kerinnyt oleen paljon ton kysymyksen äärellä. Moninakin aamuina, kun olin tuhannen väsynyt, vedin aamuröökin ja kattelin ympärilleni aamulla, ku olin lähössä kuvauksiin. Kyllä se maailma välillä näyttäytyi siinä vähän erilaisena hahmon silmin, Joonas Saartamo kertoi Staralle.

– Mä en edes vedä tupakkaa ja inhoon sitä, mut tossa leffassa mä poltin tupakkaa sen kahden kuukauden jakson. Sitä elää niin vahvasti sitä hahmoa. Silti mikä tahansa rooli on kyseessä, se pitää pystyä jättämään pois, kun työrupeama loppuu.

Normaalisti timmissä kunnossa nähty komistus tuntui saaneen uusimmassa roolissaan lisää rotevuutta varteensa. Lihottiko Saartamo itseään rooliaan varten?

– En suoranaisesti lihottanut, mutta kun se elämäntyyli on mitä on, niin mullehan tuli melkein kymmenisen kiloa lisää painoa, virnistää Joonas kurittomaan tyyliinsä, ja toteaa samaan hengenvetoon, että puolet niistä on jo kadonnut.