Nirvana suunnittelee paluukiertuetta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka suomalainen kohujulkkis Johanna Tukiainen ilmoitti eilen Facebook-sivuillaan, että Kurt Cobain olisi hänen uusi musiikkituottajansa. Nyt viihdemaailmassa kohistaan kuitenkin myös ihan oikean Nirvanan paluuväitteistä.

27-vuotias grunge-musiikin supertähti Kurt Cobain teki itsemurhan huhtikuussa 1994, päättäen samalla Nirvana-yhtyeen tarinan. Yhtyeen rumpali Dave Grohl perusti sitemmin Foo Fighters -yhtyeen, joka on nykyään yksi maailman suosituimmista rockbändeistä.

Nirvanan jäljellä olevat jäsenet Dave Grohl ja Krist Novoselic yhdistivät viime keskiviikkona voimansa Beatles-rokkari Sir Paul McCartneyn kanssa esiintyäkseen New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa.

Nyt New York Post -lehti uutisoi Grohlin vihjailleen ystävilleen aikovansa tuoda Nirvanan takaisin esiintymislavoille Cobainin kuoleman 20-vuotispäivää kunnioittavalle kiertueelle. Lehden mukaan yhtyeen laulajana tultaisiin näkemään ”salainen ja erityinen” henkilö.

Dave Grohlin suunnitelmat tuskin innostavat Cobainin leskeä, Courtney Lovea. Nirvanan elossa oleviin jäseniin varsin negatiivisesti suhtautuva Love ilmoitti taannoin McCartneyn olevan ”väärä Beatle” esiintymään Nirvanan kanssa, sillä hänen mukaansa ainoastaan John Lennon olisi kelvannut pestiin. Cobainin ja Loven tytär Frances on nykyisin upporikas miljoonaperijä.