Tässä on joulun hittituote – myynti räjähdysmäisessä kasvussa

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tablettietokoneet, kuten iPad ja Google Nexus, ovat kasvattaneet suosiotaan pöytäkoneiden, kannettavien tietokoneiden ja älypuhelinten ohella. Niiden myynti on kasvanut etenkin loppuvuodesta, ja Iso-Britanniassa tablettikoneita myydäänkin joulusesongin alla jopa yhden kappaleen sekuntinopeudella.

Daily Mail -lehden mukaan tabletkoneiden myynti on joissain kaupoissa noussut jopa tuhat prosenttia viimevuotisesta. Kauppiaat ovatkin kutsuneet tämän vuoden joulusesonkia tabletjouluksi. Edellisvuosina laitteiden myyntiä on hallinnut Apple, mutta tänä vuonna myyntiään ovat kohottaneet lisäksi esimerkiksi Google Nexus7, The Kindle Fire HD ja Nook HD.

– iPadit olivat iso juttu viime vuonna, mutta tänä vuonna markkinoille saapuneet uudet laitteet ovat todella avanneet kauppaa isommalle asiakaskunnalle, Dixons-kauppaketjun edustaja kertoo The Observer -lehdelle.