Sirkusnorsut olivat jäätyä kuoliaaksi – 10 litraa vodkaa pelasti hengen

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Elefantit tiedetään sangen älykkäiksi eläimiksi, eikä turhaan puhuta ”norsun muistista”. Taannoin kerroimme eräästä kyseiseen lajiin kuuluvasta yksilöstä, joka oppi puhumaan korean kieltä.

Nyt kaksi sirkuksessä elävää elefanttia joutui pulaan Venäjällä, kun niiden vaunu syttyi tuleen. Eläimet jouduttiin evakuoimaan tapauksen jälkeen Siperian metsiin, jossa ne melkein jäätyivät hengiltä. Norsujen hoitaja Leonid Labo sai kuitenkin neronleimauksen ja antoi elefanteille kymmenen litraa vodkaa veteen sekoitettuna.

Juotuaan kyseisen määrän alkoholipitoista nestettä eläimet toipuivat kylmyydestä ja välttivät muun muassa keuhkokuumeen. Novosibiskin eläintarhan johtaja Rostislav Shilo painotti venäläiselle Komsomolskaya Pravda -lehdelle, että 45- ja 48-vuotiaat norsut eivät päihtyneet juomastaan vodkasta.