Amy Winehousen kuolemassa epäselvyyksiä – lisätutkimuksia vaaditaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Upeasta soul-lauluäänestään tunnetuksi tullut Amy Winehousen kuoli traagisesti viime vuonna. Vain 27-vuotiaana menehtyneen laulajattaren tuhkat laskettiin viimein haudan lepoon Pohjois-Lontoossa syyskuussa 2012.

Laulajattaren uskottiin menehtyneen alkoholimyrkytykseen, mutta nyt viranomaiset ovat kyseenalaistaneet tähden ruumiinavausraportin.

TMZ-verkkosivuston mukaan paikallisille viranomaisille on nimittäin käynyt ilmi, että heinäkuussa 2011 ruumiinavausta valvoneella kuolinsyyntutkijalla, Suzanne Greenawaylla ei ollut tarvittavia edellytyksiä työhönsä. Greenawayn oli nimennyt tehtävään hänen aviomiehensä vuonna 2009, siitä huolimatta, että naisella ei ollut työhön vaadittavaa viiden vuoden kokemusta alalla.

Amy Winehousen Lioness: Hidden Treasures -kokoelma julkaistiin postuumisti joulukuussa 2011. Albumin tuotoista kolmannes ohjataan laulajattaren nimeä kantavalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Laulajat kuten Adele, Duffy ja Lady Gaga ovat tunnustaneet Amy Winehousen yhdeksi inspiraation lähteekseen ja toteavat hänen menestyksensä auttaneen myös heidän uraansa.