Mick Jaggerin rakkauskirjeet myytiin huippusummalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muusikko Mick Jagger tunnetaan maailman suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuvan The Rolling Stonesin keulahahmona. Parhaillaan yhtye viettää 50-vuotisjuhliaan monin tavoin. Rokkarit muun muassa julkaisivat oman viskin, jota tehdään vain 150 pulloa. Yhden pullon hinta on noin 5.000 euroa.

Kymmenen 69-vuotiaan Mick Jaggerin kirjoittamaa vanhaa rakkauskirjettä on nyt myyty lontoolaisessa huutokaupassa. Female First -verkkosivun mukaan kirjeiden myyntihinnaksi arvioitiin 87.000 – 124.000 euroa. Sothebyn huutokaupan myyjät kuitenkin kertoivat, että puhelimitse tarjouksen tehnyt keräilijä maksoi kirjeistä lopulta 231.829 euroa.

Mick Jagger kirjoitti rakkauskirjeet vuonna 1969 ollessaan kuvaamassa Australiassa Kellyn veljekset -elokuvaa. Kirjeiden vastaanottaja oli rokkarin tuolloinen tyttöystävä Marsha Hunt, joka toimi aikoinaan myös The Rolling Stonesin Brown Sugar -hitin innoittajana. Marsha on myös Jaggerin ensimäisen lapsen Karisin äiti.

Brittiläiseen The Rolling Stones -yhtyeeseen kuuluvat laulaja Mick Jagger, kitaristi Keith Richards, rumpali Charlie Watts ja kitaristi Ron Wood. Yhtyeessä ovat soittaneet vuosien mittaan myös muun muassa muusikko Brian Jones, Mick Taylor ja Bill Wyman. Bändillä on ollut 1960-luvulta lähtien kulttimaine rokkiyhteisön keskuudessa. Se tunnetaan hiteistään (I Can’t Get No) Satisfaction, It’s All Over Now ja Anybody Seen My Baby.