EU määräsi varoituksen: ”Lapsi voi tukehtua jalkapalloon”

Ohhoh! · Stara.fi

Euroopan unionissa on tehty lukemattomia päätöksiä, jotka eivät aina kohtaa terveen järjen kanssa. Parhaillaan Britanniassa äimistellään julkisesti päätöstä, jonka mukaan lasten käyttämiin jalkapalloihin tulee jatkossa liittää varoitusmerkintä tukehtumisvaarasta.

20121226-121926.jpg

Lasten värikäs muovinen jalkapallo on lasten päätä suurempi, mutta siitä huolimatta se aiheuttaa EU-viranomaisten näkemyksen mukaan tukehtumisvaaran pikkulapsille. Urheiluvälineiden ja lelujen tuottaja Bellco Sports on vahvistanut Daily Mail -lehdelle joutuvansa lisäämään tuotteisiinsa varoituksen: ”Vaara! Ei alle 3-vuotiaille. Voi aiheuttaa tukehtumisvaaran.”

Yhtiön valmistamat lasten jalkapallot ovat vain aavistuksen pienempiä kun viralliset otteluissa käytettävät jalkapallot. Lelupalloille on jo aiemmin myönnetty vaadittu EU-hyväksyntä, eli niissä on CE-merkintä. Nyt Britanniassa ihmetellään miten lapsi voisi tukehtua omaa päätä suurempaan leikkipalloon.