EU määräsi varoituksen: ”Lapsi voi tukehtua jalkapalloon”

Ohhoh! · Stara.fi

Euroopan unionissa on tehty lukemattomia päätöksiä, jotka eivät aina kohtaa terveen järjen kanssa. Parhaillaan Britanniassa äimistellään julkisesti päätöstä, jonka mukaan lasten käyttämiin jalkapalloihin tulee jatkossa liittää varoitusmerkintä tukehtumisvaarasta.

20121226-121926.jpg

Lasten värikäs muovinen jalkapallo on lasten päätä suurempi, mutta siitä huolimatta se aiheuttaa EU-viranomaisten näkemyksen mukaan tukehtumisvaaran pikkulapsille. Urheiluvälineiden ja lelujen tuottaja Bellco Sports on vahvistanut Daily Mail -lehdelle joutuvansa lisäämään tuotteisiinsa varoituksen: ”Vaara! Ei alle 3-vuotiaille. Voi aiheuttaa tukehtumisvaaran.”

Yhtiön valmistamat lasten jalkapallot ovat vain aavistuksen pienempiä kun viralliset otteluissa käytettävät jalkapallot. Lelupalloille on jo aiemmin myönnetty vaadittu EU-hyväksyntä, eli niissä on CE-merkintä. Nyt Britanniassa ihmetellään miten lapsi voisi tukehtua omaa päätä suurempaan leikkipalloon.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat