Poliitikko haukkui rajusti Mila Kunisin – rasistinen isku pöyristyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Esquire-lehden tänä vuonna maailman seksikkäimmäksi naiseksi valitsena Mila Kunis yllätti kesällä viihdemaailman, kun hän ja Ashton Kutcher julkistivat seurustelusuhteensa. Pariskunta tutustui toisiinsa 70’s Show -sarjan kuvauksissa, joten he ovat tunteneet toisensa jo 15 vuoden ajan.

Ukrainalaissyntyinen Mila Kunis kuuluu maailman suosituimpiin naisnäyttelijöihin, mutta kaikki hänen kotimaassaan eivät ole kaunottaren menestyksestä iloisia. Nyt tähti on joutunut ukrainalaisen poliitikko Igor Miroshnichenkon vihan kohteeksi Facebookissa.

Poliitikon mukaan Mila Kunis ei ole ”todellinen ukrainalainen” juutalaisuutensa vuoksi. Mies käytti kirjoituksessaan maan juutalaisväestöä kuvaavaa kiistanalaista ”zhydovka”-termiä, jota on käytetty toisesta maailmansodasta lähtien. Ilmaisua pidetään rasistisena. Ukrainan juutalaiset ovat poliitikon kommentista raivoissaan.

Paikallisen hallituksen mukaan sana kuitenkin ilmenee maan sanakirjassa, joten se ei ”välttämättä ole loukkaus”. TMZ-verkkosivusto kertoo losangelesilaisen ihmisoikeusjärjestö Simon Wesenthal Centerin puuttuneen tapaukseen. He ovat lähettäneet Ukrainan pääministerille poliitikon kommentin tuomitsevan kirjeen. Rabbi Marvin Hier toteaa kirjeessä zhydovka-termin tarkoittavan ”likaista juutalaisnaista”, jota natsit ja heidän avustajansa käyttivät toisen maailmansodan aikoihin.

Ukrainalaissyntyinen amerikanjuutalainen Mila Kunis tuli tunnetuksi 70’s Show -komediasarjasta. Hän toimii myös Meg Griffinin ääninäyttelijänä suositussa Family Guy -animaatiosarjassa. 29-vuotias kaunotar on viime vuosina nähty valkokankaalla muun muassa elokuvissa Ted, Black Swan, Vain seksiä ja Forgetting Sarah Marshall.