Applelta uudet iPad-mallit jo ensi keväänä?

Digi · Stara.fi

Apple saattaa korvata sekä isomman että pienemmän iPadinsa uusilla versioilla jo keväällä, kertoo kiinalainen ZOL-uutissivusto. Maailmalle tiedot ovat lisäksi levinneet japanilaisen Macotakara-sivuston kautta.

Uusimmat huhut ovat jälleen yksi merkki Applen huhutusta muutoksesta tiheämpiin uutuussykleihin, joissa tuotteet uusiutuisivat aiemman kerran vuodessa tapahtuneen hyppäyksen sijaan kahdesti vuodessa. Jo tänä vuonna Apple toi keväällä markkinoille kolmannen sukupolven iPadin ja nyt syksyllä sisuskaluiltaan päivitetyn neljännen sukupolven iPadin piememmän iPad minin rinnalla.

Tuoreiden tietojen mukaan seuraavan viidennen sukupolven iPad eroaisi nykyisestä ulkoisesti ollen ohuempi ja kevyempi. Ulkoasun on myös kerrottu muistuttavan takaata iPad miniä, jossa takaosa värjätty mustissa malleissa tummaksi uusimman iPhone 5:n tavoin. Applen kolmannen ja neljännen sukupolven iPadit ovat niitä edeltänyttä iPad 2:ta paksumpia ja painavampia, joten tiedot muutoksesta kompaktimpaan muotoon kuulostavat nyt uskottavilta.

Viidennen sukupolven iPadia odotellaan markkinoille maaliskuussa 2013. Ominaisuuksiltaan sen on yleisesti odotettu säilyvän pitkälti nykyistä vastaavana. Myös iPad minin julkaisua odotetaan keväälle.

Toisen sukupolven iPad minin osalta muutoksia kuitenkin odotetaan puolestaan ennen kaikkea ominaisuuksiin. Näytön pitäisi ottaa hyppy tarkkuudessa Retina-tasolle, kun näytön pikselimäärän pitäisi nelinkertaistua nykyisestä siirryttäessä 1024×768 pikselin näytöstä 2048×1536 pikseliin. Lisäksi seuraavan sukupolven iPad ministä on kerrottu löytyvän myös Applen A6X-siru nykymallin A5:n sijaan.

Yhteistyössä Mobiili.fi