Mark Zuckerberg lahjoitti 375 miljoonaa dollaria

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suurimman yhteisömedian, Facebookin, käyttäjämäärä ylitti lokakuussa miljardin rajapyykin. Samalla palvelu on tehnyt perustajistaan superrikkaita.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg tippui tosin tänä vuonna vasta Yhdysvaltain 36. rikkaimmaksi kansalaiseksi. Vielä vuonna 2011 hän oli maan 14. rikkain henkilö, joten omaisuuden arvo on suorastaan romantanut yhtiön pörssilistautumisen jälkeen. Mark Zuckerbergin taskuista löytynee kuitenkin edelleen vielä reilusti ylimääräisiä dollareita.

Äskettäin mies ilmoitti Facebook-sivullaan hänen ja vaimonsa Priscillan luovuttaneen18 miljoonaa yhtiön osaketta Silicon Valley Foundation -hyväntekeväisyyssäätiölle. Osakkeiden arvo on The Hollywood Reporter -verkkosivuston mukaan noin 375 miljoonaa dollaria. Silicon Valley Foundation -hyväntekeväisyysjärjestö tekee työtä esimerkiksi terveydenhuollon ja opetuksen parantamiseksi.

Zuckerbergin Facebook-päivitys aiheesta keräsi nopeasti lähes 200.000 tykkäystä. Santa Claran yliopiston soveltavan etiikan tutkimuslaitoksen johtaja Kirk Hanson pitää tekoa merkittävänä. Hänen mukaansa jotkut asiantuntijat ovat olleet huolissaan siitä, että nuoremman sukupolven varakkaat kansalaiset eivät tunnu osallistuvan hyväntekeväisyyteen samalla tavalla kuin aikaisemmat sukupolvet.