Sokea koira katosi -41 asteen pakkaseen – Facebook pelasti hengen

Digi Ohhoh! · Stara.fi

Sosiaaliset mediat ovat osoittanut viime vuosina lukemattomia kertoja hyödyllisyytensä, sillä niiden avulla on saatu aikaan paljon hyvää. Nyt Alaskassa sokea lemmikkikoira on pelastunut Facebookin ansiosta.

Paikalliset lehdet kutsuvat Joulun ihmeeksi tapahtumasarjaa, jossa Abby-niminen kahdeksanvuotias koira katosi yllättäen lumimyrskyssä -41 asteen paukkupakkaseen. Se ei olisi kyennyt selviytymään kylmässä kovinkaan pitkään hengissä, mutta kaikeksi onneksi sosiaalinen media ehti hätiin, New York Daily Post raportoi.

Paikallinen koiravaljakkoyrittäjä oli nähnyt koiran reissullaan, koska koira juoksi noin pari kilometriä valjakon mukana. Lopulta koiran puhti kuitenkin loppui, eikä sitä saatu talteen.

Lopulta selvisi, että koira oli kävellyt jäätävässä pakkasessa yli 20 kilometriä ja päätynyt erään koiratarhan luokse. Sen omistaja huomasi koiran, pelasti sen hengen ja palautti lopulta koiran kotiin perheensä luokse. Koirassa ei ollut mikrosirua, mutta tieto omistajasta levisi Facebookin kautta ja Abby palasi kotiin.