Odottamaton puhelu hätänumeroon: ”Paljonko futispeli päättyi?”

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Suomessa, kuten monissa muissakin maissa, hätänumeroon soitetaan välillä liiankin heppoisista syistä. Nyt Ison-Britannian poliisi valistaa kansalaisia julkaisemalla kaikkien järjettömimpiä hätäpuheluita.

Britannian hätäkeskuksen työntekijöiden vastaanottamien puheluiden joukosta löytyy mitä yllätävämpiä ”hätätilanteita”. Eräs uskomattomimmista on tapaus, jossa isä soitti maan hätänumeroon valittaakseen 14-vuotiaasta pojastaan.

Teinipoika ei nimittäin ollut suostunut lopettamaan videopelien pelaamista, eikä isä saanut poikaansa millään nukkumaan. Nokkeluudellaan tuskin ketään häikäisevä isä päätti lopulta soittaa hätänumeroon toivottoman tilanteensa johdosta, Daily Mail uutisoi.

Omituisten soittojen mukaan on myös päätynyt tapaus, jossa mies kysyi hätäkeskusken työntekijältä ohjeita faksin lähettämiseen. Erään töitä hakeneen soittajan taas kerrotaan halunneen poliisin kirjoittavan hänen CV:nsä. Soittojen joukkoon mahtuu myös tapaus, jossa mies soitti aamuyöllä puoli viideltä hätäkeskukseen kysyäkseen jalkapallopelin tulosta.

Muissa sopimattomissa hätäpuheluissa muun muassa raportoitiin väärään paikkaan jätetyistä roska-astioista, toimimattomasta puhelinlinjasta sekä kadonneesta koirasta. Maan poliisilaitoksen ylitarkastaja Paul Breed kertoo lehdelle useiden kansalaisten soittavan hätänumeroon sen takia, etteivät he tiedä miten muuten ottaa yhteyttä poliisiin. Breed muistuttaakin hätänumeron olevan vain hätätilanteita varten.